Februari 2019

Samenwerkingsconvenant buurtpreventie ondertekend.

Op 21 februari hebben de gemeente Westland, buurtpreventie Westland en politie eenheid Den Haag een samenwerkingsconvenant ondertekend. Hierin is vastgelegd wat de partijen van elkaar mogen verwachten als het gaat om hun inzet voor de veiligheid van de gemeente.


De buurtpreventieverenigingen zijn nauw betrokken bij het toezicht op straat en vormen de ogen en oren van de gemeente en politie. Zij surveilleren en spreken mensen aan op ongewenst gedrag. De operationele ondersteuning van de buurtpreventieverenigingen is een verantwoordelijkheid van politie eenheid Den Haag. Strafbare feiten en andere bijzonderheden worden gemeld bij de politie, die er op haar beurt voor moet zorgen dat er alert op deze meldingen wordt gereageerd. De gemeente subsidieert en faciliteert de buurpreventieverenigingen.


Westland telt in totaal 400 buurtpreventen. Op dit moment zijn er buurtpreventieverenigingen actief in Maasdijk, Honselersdijk, Wateringen, Kwintsheul, Naaldwijk, Monster/Ter Heijde, ’s-Gravenzande, De Lier en Poeldijk. Daarnaast is er in het buitengebied van De Lier een buurtpreventievereniging die werkt met Whatsapp-groepen. Bewoners maken afspraken om in geval van onraad en criminaliteit elkaar en de politie hierover telefonisch te informeren en actie te ondernemen.


Burgemeester Bouke Arends benadrukt het belang van buurtpreventie: “Westland wil een veilige gemeente zijn en is dat gelukkig ook. Zorgen voor veiligheid is geen exclusieve taak van de gemeente en politie. Integendeel, het is een taak van iedereen. Niet voor niks heeft het nieuwe Westlandse Veiligheidsbeleid het motto ‘Veiligheid begint bij jezelf’. Het is mooi om te zien dat er veel inwoners zijn die zich verantwoordelijk voelen voor de veiligheid in hun dorp en zich hebben aangesloten bij de buurtpreventie. Ik heb daar grote waardering voor.”

Bron: Gemeente Westland

Verlichtingsactie bij FC ’s-Gravenzande

Op maandag 4 februari 2019 hebben wij op initiatief van één van onze leden een fietsverlichtingsactie gehouden. In samenwerking met de lokale voetbalclub FC 's-Gravenzande, hebben wij tussen 18.00 en 20.30 uur jongeren die zonder verlichting aan kwamen rijden voor de training mogen vertellen over de gevaren van onverlicht fietsen. Daarna hebben wij hen een setje verlichting aangeboden. Op de eerste actiedag hebben wij 43 setjes uit mogen delen (best veel jongeren die onverlicht aan het verkeer deelnemen). De reactie van ouders, de jongeren zelf en de mensen van de voetbalclub waren erg positief. Het is hierdoor een geslaagde actie geworden.


Op de tweede actiedag enkele dagen later, hebben wij opnieuw jongeren mogen voorzien van fietsverlichting. Mede door het mooie weer en het vroege tijdstip, schrokken wij van het aantal jongeren dan onverlicht met de fiets bij de club aan kwam rijden. Meer dan 76 setjes verlichting hebben wij mogen weggeven, en wij hopen met de aandacht die dit kreeg in de media een positieve bijdrage te mogen leveren aan de verkeersveiligheid van de kinderen.

Facebook
Twitter @BPsgravenzande

Copyright 2021

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.