Maart 2021

Buurtpreventie 's-Gravenzande zoekt nieuwe leden: 'Een sociale bezigheid tijdens én na coronatijd'

Wandelen is in coronatijd enorm populair geworden en daar maakt de buurtpreventie van 's-Gravenzande graag gebruik van.

De club is op zoek naar nieuwe leden, die een paar uur per maand willen rondlopen om de buurt een beetje veiliger te maken. "'s-Gravenzande wordt steeds groter, het breidt enorm uit met nieuwe woonwijken. We willen hier graag in mee groeien", legt Erik Groen van buurtpreventie 's-Gravenzande uit. "We zoeken leuke, enthousiaste dorpsgenoten. Leeftijd maakt niet uit. Iedereen is welkom."


Sinds de coronacrisis zijn we massaal meer gaan wandelen. Extra beweging en een oogje in het zeil houden in je buurt is volgens Groen een goede combinatie, vooral in crisistijd: "Naast bewegen, draag je ook iets bij aan de maatschappij. Het is ook een sociale bezigheid, ook na corona. Je loopt bij onze buurtpreventie elke keer met iemand anders", vertelt Groen. "Na een dag thuiswerken ben je weer even onder de mensen."


Maar wat doet de buurtpreventie precies? "We zijn de extra ogen en oren voor onze netwerkpartners, zoals de politie, de gemeente en jongerenwerk", zegt buurtsurveillant Jeroen Ruiter. "Daarnaast letten we op het straatmeubilair. We kijken naar gevaarlijke situaties waarbij mensen gewonden kunnen raken, zoals een losliggende stoeptegel."


De vrijwilligers hebben de afgelopen jaren geregeld de politie kunnen helpen. "We hebben de autokrasser en de bandenprikker gehad. Daar hebben wij extra intensief op ingezet. We hebben daardoor de politie kunnen ondersteunen", aldus Groen.

Onze dank gaat uit naar de WOS (Richard Vroom), die het ons mogelijk maakt om het artikel en het beeldmateriaal te mogen gebruiken op onze eigen website, met als doel het werven van nieuwe leden. Hieronder de directe doorverwijzing naar de WOS.

Veel gestelde vragen over de inzet van buurtpreventen tijdens de crisis omtrent het caronavirus.


Wij zien jullie minder op straat, klopt dat?

In deze crisis, willen wij ons houden aan de maatregelen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert. Wij stellen onze leden en hun omgeving liever niet bloot aan risico’s die vermeden kunnen worden. Ons kantoor is gevestigd op een locatie waar veel kwetsbare ouderen wonen. Wij hebben besloten om onze activiteiten daarom aan te passen. Als buurtprevent, loop je niet alleen zichtbaar met een partner door de wijk, maar kunnen onze leden ook in eigen tijd meldingen doen omtrent leefbaarheid en veiligheid. Onze netwerkpartners die wel zichtbaar op straat zijn, informeren ons regelmatig en wij delen deze informatie vervolgens met de leden. Ook in onze vrije tijd komen wij dus in actie.


Welke maatregelingen nemen jullie als er wel zichtbaar op straat wordt gelopen?

Voor onze leden zijn diverse desinfecterende middelen aangeschaft en beschikbaar gemaakt, wanneer zij voor de buurtpreventie werkzaamheden uitvoeren. Daarbij gaat veiligheid voor alles en 


Kan ik in deze tijd lid worden van de buurtpreventie?

Als vereniging zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden. We hebben een groot aanpassingsvermogen en denken graag aan oplossingen in plaats van problemen. Nu de maatregelen van het RIVM worden versoepelt worden, kan afgesproken worden in het gebouw waar onze vereniging gevestigd is. Indien gewenst behoort beeldbellen ook tot de mogelijkheden bij een eventule intake.


Heeft u nog andere vragen?

Neem contact met ons op en stel u vraag. Wij reageren meestel binnen enkele dagen en zullen de meest gestelde vragen ook op deze pagina beschrijven.

Facebook
Twitter @BPsgravenzande

Copyright 2021

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.