Mei 2018

Voorjaarscampagne Veiligheid

In de komende maand zullen de politie & gemeente in samenwerking met de buurtpreventie een nieuwe campagne starten.

Aan de hand van diverse activiteiten brengen de samenwerkende organisaties de komende weken het thema veiligheid onder de aandacht van inwoners. Het doel van de acties is inwoners bewust te maken van mogelijke veiligheidsrisico’s en hen tips te geven over het verkleinen van mogelijke risico’s op criminaliteit.


Heterdaadoefening (14 mei 2018)

Na een geslaagde burgernetactie in november 2017 is er op 14 mei 2018 weer oefeningen van Burgernet in onze woonplaats.

De politie wil tijdens deze oefeningen met de bewoners de handen ineen slaan om inbrekers aan te houden. Via Burgernet wordt de actie aangekondigd. Hoe laat en waar precies blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Iedereen die een verdachte situatie ziet, wordt opgeroepen 112 te bellen.

Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich gratis aanmelden via www.burgernet.nl. Meld je daarom meteen aan!


Campagne Dagje weg? Deur op slot.

Nu het weer mooier weer wordt, gaan steeds meer mensen een dagje weg. Voorkom een inbraak tijdens uw uitje en neem daarom voortijdig voorzorgsmaatregelen. Dit kunt u doen door de volgende eenvoudige stappen te nemen voordat u uw huis verlaat:

  1  Draai uw deur op slot.

  2  Doe uw ramen dicht.

  3  Haal kostbare spullen weg uit het zicht.

De komende maand treft u langs de weg borden aan met deze informatie om u er nogmaals aan te herinneren. Daarnaast gaan politie en buurtpreventie samen op pad om bij huizen die niet ‘inbraakproof’ zijn informatie te geven.


Babbeltrucs

Tijden deze voorjaarscampagne geeft de politie in samenwerking met Vitis Welzijn op diverse locaties voorlichting aan ouderen over veiligheid in en om de woning. Extra aandacht gaat uit naar de zogenaamde babbeltrucs. Bij een babbeltruc bellen onbekenden aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Zij doen zich bijvoorbeeld voor als meteropnemer en stelen vervolgens geld of andere waardevolle spullen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Met deze voorlichtingen willen politie en Vitis de alertheid op een babbeltruc vergroten.

Facebook
Twitter @BPsgravenzande

Copyright 2021

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.