Oktober 2018

Week van de Veiligheid

Van maandag 8 tot en met 14 oktober is het de week van de veiligheid. Politie, gemeente, brandweer, buurtpreventies en andere veiligheidspartners brengen in deze week met diverse acties veiligheidsonderwerpen en meldnummers onder de aandacht. Acties zoals boef in de wijk, een Facebookcampagne met veiligheidsvragen en Avondje uit? Licht aan.


Om een melding goed op te kunnen pakken is het belangrijk dat inwoners van Westland weten wat ze waar moeten melden. Niet alleen meldingen voor brand of inbraak, maar ook een signalering van een verdacht persoon, vreemd gedrag, het vermoeden van huiselijk geweld of wanneer u zich om iemand zorgen maakt. Naast de diverse acties staat in de uitgave van Groot Westland van 10 oktober 2018 een aparte veiligheidspagina met een overzicht van alle meldnummers.


Om uw huis minder aantrekkelijk te maken voor inbraak, is het belangrijk om zelf voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is belangrijk dat u uw huis met een bewoonde indruk achterlaat. Gaat u op bezoek bij vrienden of familie? Doe dan uw lichten alvast aan en vergeet niet om alle ramen en deuren dicht en op slot te doen. Om bewoners hierop attent te maken start vanaf volgende week de campagne: Avondje uit? Licht aan en deur op slot. Langs de weg staan driehoek reclameborden met de campagneslogan om inwoners hierop te attenderen. Daarnaast gaan de politie en buurtpreventie de komende weken samen op pad om bewoners van slecht verlichte huizen informatie te geven.


Het volledige overzicht van alle acties is terug te lezen op de website van de gemeente. Daarnaast willen wij u ook attenderen op de “thema” pagina over veiligheid uit de krant Groot Westland.

Facebook
Twitter @BPsgravenzande

Copyright 2021

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.