Veilig Westland

Op maandag 1 april 2019 hebben wij meegewerkt aan een reportage voor het TV-programma Veilig Westland. Deze stond speciaal in het teken van vrijwilligers in veiligheid. Dit als vervolg op de week van de vrijwilliger die in de laatste week van maart heeft plaatsgevonden. De uitzending is hieronder terug te kijken.

​

Uitzending WOS

Graffiti moet Westlanders alert houden.

Politie en buurtpreventen willen inwoners van Westland extra alert maken voor inbraken. Om die reden spuiten ze in diverse wijken een boodschap door middel van graffiti op straat. Daarin wordt mensen opgeroepen bij verdachte situaties direct 112 te bellen. Ook in ’s-Gravenzande hebben wij op zaterdag 23 maart 2019 actief deelgenomen aan deze actie. Met enkele vrijwilligers en de politie zijn wij op pad gegaan. Wat een leuke middag met veel enthousiaste reacties van buurtbewoners. Overigens blijft de tekst niet eeuwig liggen. De graffiti is milieuvriendelijk. "Een goede regenbui en dan is het weg.” Voor meer informatie kunt u ook terecht op de site van de WOS, onze Facebookpagina, of District 8.

Samenwerkingsconvenant buurtpreventie ondertekend.

Op 21 februari hebben de gemeente Westland, buurtpreventie Westland en politie eenheid Den Haag een samenwerkingsconvenant ondertekend. Hierin is vastgelegd wat de partijen van elkaar mogen verwachten als het gaat om hun inzet voor de veiligheid van de gemeente.

​

De buurtpreventieverenigingen zijn nauw betrokken bij het toezicht op straat en vormen de ogen en oren van de gemeente en politie. Zij surveilleren en spreken mensen aan op ongewenst gedrag. De operationele ondersteuning van de buurtpreventieverenigingen is een verantwoordelijkheid van politie eenheid Den Haag. Strafbare feiten en andere bijzonderheden worden gemeld bij de politie, die er op haar beurt voor moet zorgen dat er alert op deze meldingen wordt gereageerd. De gemeente subsidieert en faciliteert de buurpreventieverenigingen.

​

Westland telt in totaal 400 buurtpreventen. Op dit moment zijn er buurtpreventieverenigingen actief in Maasdijk, Honselersdijk, Wateringen, Kwintsheul, Naaldwijk, Monster/Ter Heijde, ’s-Gravenzande, De Lier en Poeldijk. Daarnaast is er in het buitengebied van De Lier een buurtpreventievereniging die werkt met Whatsapp-groepen. Bewoners maken afspraken om in geval van onraad en criminaliteit elkaar en de politie hierover telefonisch te informeren en actie te ondernemen.

​

Burgemeester Bouke Arends benadrukt het belang van buurtpreventie: “Westland wil een veilige gemeente zijn en is dat gelukkig ook. Zorgen voor veiligheid is geen exclusieve taak van de gemeente en politie. Integendeel, het is een taak van iedereen. Niet voor niks heeft het nieuwe Westlandse Veiligheidsbeleid het motto ‘Veiligheid begint bij jezelf’. Het is mooi om te zien dat er veel inwoners zijn die zich verantwoordelijk voelen voor de veiligheid in hun dorp en zich hebben aangesloten bij de buurtpreventie. Ik heb daar grote waardering voor.”

Archief
Facebook
Twitter @BPsgravenzande

Copyright 2019

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.