Verlichtingsactie bij FC ’s-Gravenzande

Op maandag 4 februari 2019 hebben wij op initiatief van één van onze leden een fietsverlichtingsactie gehouden. In samenwerking met de lokale voetbalclub FC 's-Gravenzande, hebben wij tussen 18.00 en 20.30 uur jongeren die zonder verlichting aan kwamen rijden voor de training mogen vertellen over de gevaren van onverlicht fietsen. Daarna hebben wij hen een setje verlichting aangeboden. Op de eerste actiedag hebben wij 43 setjes uit mogen delen (best veel jongeren die onverlicht aan het verkeer deelnemen). De reactie van ouders, de jongeren zelf en de mensen van de voetbalclub waren erg positief. Het is hierdoor een geslaagde actie geworden.

​

Op de tweede actiedag enkele dagen later, hebben wij opnieuw jongeren mogen voorzien van fietsverlichting. Mede door het mooie weer en het vroege tijdstip, schrokken wij van het aantal jongeren dan onverlicht met de fiets bij de club aan kwam rijden. Meer dan 76 setjes verlichting hebben wij mogen weggeven, en wij hopen met de aandacht die dit kreeg in de media een positieve bijdrage te mogen leveren aan de verkeersveiligheid van de kinderen.

HELPEN MAAKT JE HAPPY

Ook onze vereniging kan niet zonder vrijwilligers, die met een minimale tijdsinspanning de extra oren en ogen voor onze dorpsgenoten, de politie, de gemeente en onze maatschappelijke partners zijn. Daarom hebben wij ons aangemeld bij ‘Westland Voor Elkaar’, een onderdeel van Vitis Welzijn die vraag en aanbod met elkaar probeert te verbinden. Het is één van de manieren waarop ook wij een oproep doen om vrijwilliger te worden. Via dit bericht vragen wij niet alleen aandacht voor onze vereniging, maar ook voor de vele andere organisaties die vrijwilligers zoeken. Kijk gerust een keer rond op de website van ‘Westland voor Elkaar’ en misschien wordt jij ook wel vrijwilliger.

Veilig Westland

Op maandag 12 november 2018 hebben wij meegewerkt aan een reportage over veiligheid in het Westland. Twee van onze vrijwilligers zijn samen met een woordvoerder van de politie Haaglanden op pad geweest om een kijkje te geven in de werkzaamheden die een vrijwilliger van de buurtpreventie onder andere uitvoert.

Archief
Facebook
Twitter @BPsgravenzande

Copyright 2019

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.